Suhi proizvodi: orasi, bademi, suhe marelice…

Suhi proizvodi su proizvodi koji su osušeni kako bi se produžio njihov rok trajanja. Ovi proizvodi su dostupni u trgovinama i mogu se čuvati u špajzu za buduću upotrebu.

Orasi su jedan od najčešćih suhih proizvoda. Oni su bogati u masnoće, proteine i neke vitamine i minerale. Orasi se mogu jesti samostalno ili se koriste za pripremu različitih jela, kao što su orašasti kolači ili orašasti puter.

Bademi su još jedan suhi proizvod koji se često koristi. Oni su također bogati u masnoće, proteine i neke vitamine i minerale. Bademi se mogu jesti samostalno ili se koriste za pripremu različitih jela, kao što su bademov orah ili bademov mlijeko.

Suhe marelice su još jedan suhi proizvod koji se često koristi. One su bogate u vitamine i minerale, posebno u vitamin A i kalij. Suhe marelice se mogu jesti samostalno ili se koriste za pripremu različitih jela, kao što su kompoti ili kolači.

Svi ovi proizvodi su dostupni u trgovinama i mogu se čuvati u špajzu za buduću upotrebu. Oni su bogati u hranjivim tvarima i mogu se koristiti u različitim jelima ili kao prilog. Važno je znati da suhi proizvodi obično sadrže visoku količinu kalorija pa ih treba konzumirati u umjerenim količinama.

Objavljeno dana