Šećer u špajzu

Šećer je jedan od najčešće korištenih zasladivača u svijetu. Postoji mnogo različitih vrsta šećera, a svaka se koristi za različite svrhe u kuhinji.

Bijeli šećer se dobiva od šećerne trske ili šećerne repe, a proizvodi se kristalizacijom i filtracijom sirovog šećera. To je najčešće korišteni tip šećera za svakodnevnu upotrebu, koristi se za slatkoće, kolače, kuhano vino, džemove, itd. Bijeli šećer se također koristi kao konzervans u nekim proizvodima.

Šećer u prahu se dobiva miješanjem bijelog šećera i kukuruznog škroba. To se koristi za posipanje na vrhu kolača i peciva, kao i za pripremu kremastih jela i kremastih kolača. Šećer u prahu također se koristi kao zaslađivač u napitcima.

Med je prirodni zaslađivač koji se dobiva od nektara cvjetova. To je jedan od najstarijih zaslađivača koji se koristi u svijetu i ima specifičan okus i aroma. Med se koristi za zaslađivanje kolača, peciva, napitaka, marinada, itd. Med također ima i ljekovita svojstva i koristi se u tradicionalnoj medicini.

Svi ovi zaslađivači su dostupni u trgovinama, med je prirodni proizvod koji se može kupiti od lokalnih pčelara. Važno je znati da svaki od njih ima različitu razinu slatkoće i koristi se za različite svrhe u kuhinji. Bijeli šećer i šećer u prahu se koriste za kolače, peciva, slatkoće, itd., dok se med koristi za začinjavanje jela, kao i za zaslađivanje napitaka.

Objavljeno dana